Ook scherpschutter Mühren in onzekerheid: Voor alle partijen 'n lastiger verhaal

Ook scherpschutter Mühren in onzekerheid: "Voor alle partijen 'n lastiger verhaal"

12-06-2020 20:20
16

Robert Mühren was dit seizoen goed voor 26 goals in de Keuken Kampioen Divisie, maar moet voorlopig maar afwachten waar zijn sportieve toekomst ligt. De 31-jarige Noord-Hollander werd door Zulte Waregem verhuurd aan SC Cambuur en is nu afhankelijk van de Belgen, waar hij nog één jaar onder contract staat.

Zaakwaarnemer Martin van Ophuizen beseft dat het in West-Vlaanderen een moeilijk verhaal zal worden voor Mühren. Francky Dury, al sinds jaar en dag trainer van Zulte Waregem, lijkt het niet in de spits te zien zitten. "Het gaat er niet om of hij een goede trainer is of dat Robert een goede speler is; het gaat erom of de trainer het type dat Robert is in zijn team wil hebben. Enige tijd geleden is al duidelijk geworden dat de trainer kiest voor een ander type speler in de punt van de aanval", vertelt hij aan Voetbal International.

Een verlengd verblijf bij Cambuur zou uitkomst kunnen brengen. "Een definitieve transfer is voor alle partijen een lastiger verhaal", klinkt het echter. "We zijn aan het kijken waar de mogelijkheden liggen, maar het is afwachten. Op dit moment is de markt moeilijker dan ooit." De selectie van Cambuur is er veel aan gelegen om alsnog promotie af te dwingen na het stilgelegde seizoen. "Robert heeft dat ook uitgesproken. Maar het moet wel realiseerbaar zijn, daar heb je meerdere partijen voor nodig. Op dit moment zijn we nog niet zo ver."

Van Ophuizen probeert alle partijen nu op één lijn te krijgen. Dit belooft echter een project van de lange adem te worden. "Als je een situatie hebt waarbij het voor beide partijen niet zo loopt als gehoopt, dan ga je op zoek naar een zo goed mogelijke oplossing. Ik begrijp Zulte, ik begrijp Robert, ik begrijp Cambuur. Uiteindelijk hoop je dat je iedereen bij elkaar kunt brengen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s