Bijzonder meningsverschil tussen KNVB en Van Rijn: Dit is een miskleun

Bijzonder meningsverschil tussen KNVB en Van Rijn: "Dit is een miskleun"

13-06-2020 00:37
121

Verbazing om uitspraken van Martin van Rijn: de minister voor Medische Zorg en Sport verklaarde voor de camera van Beau dat de KNVB zelf besloten heeft om een punt te zetten achter het Eredivisie-seizoen, terwijl de KNVB meerdere keren aangaf de overheid te volgen.

Op 21 april maakte premier Mark Rutte bekend dat er tot 1 september niet gevoetbald mag worden. Naar aanleiding daarvan werd ook het seizoen beëindigd. Van Rijn weerspreekt dat. "Het is echt de verantwoordelijkheid van de KNVB. De KNVB heeft redenen gehad om het te doen."

"Ze zullen dat met elkaar moeten afwegen. De KNVB kijkt naar wat de consequenties zijn van het spelen met of zonder publiek. Zij hebben besloten dat het toch verstandiger is om te stoppen en om na te denken over hoe het hierna wél gaat. Dat zijn we nu aan het doen."

De teksten van Van Rijn wekken verbazing bij onder meer Kees Jansma. "Er was voor de KNVB één duidelijke reden om niet te voetballen en dat was de overheid en het RIVM. Van het begin heeft de KNVB de overheid en het RIVM gevolgd, dus dit is een miskleun. Gudde heeft dat vanaf het begin gezegd. Daar heeft hij zelfs kritiek op gekregen, maar hij heeft het volgehouden. Zijn (Van Rijn, red.) reactie is onbegrijpelijk, omdat hij zeer intensief contact heeft met de KNVB."

Reactie KNVB
Beau deed navraag bij de KNVB, dat met een reactie kwam. "We bepalen de coronamaatregelen niet en ook niet wat wel en niet is toegestaan. Mits veilig willen we binnenkort weer normaal gaan trainen. Juist dat ligt bij Van Rijn. Het is vorige week vrijdag met hem besproken. Het kabinet heeft op 21 april besloten dat er tot 1 september niet mag worden gevoetbald, dus te vroeg stoppen kan niet."