Advocaat 'prikkelt' Feyenoord-fans: 'Dat is misschien een verschil met Ajax'

Advocaat 'prikkelt' Feyenoord-fans: 'Dat is misschien een verschil met Ajax'

13-06-2020 07:19
150

Feyenoord-trainer Dick Advocaat zette de Rotterdamse fans op scherp door vraagtekens te plaatsen bij het aantal verkochte seizoenkaarten. Remco Ravenhorst, voorzitter van de officiële supportersvereniging FSV De Feijenoorder, snapt de Kleine Generaal wel.

Waar de teller bij Feyenoord richting de 17.500 loopt, verkocht aartsrivaal Ajax al 32.000 seizoenkaarten. Advocaat noemde dat opvallend. "Dick Advocaat mag dat zeker zeggen. Het is soms zelfs weleens goed dat iemand de boel een beetje op scherp zet, denk ik. Lekker een beetje prikkelen", zegt Ravenhorst tegen het Algemeen Dagblad.

De supportersvereniging verwacht een positief effect. "Aan de andere kant denk ik dat Feyenoord niet teveel met anderen bezig moet zijn", stelt Ravenhorst, die op verschillende factoren wijst. Zo denkt hij dat de onrust rond Feyenoord City en de coronacrisis een rol spelen. Ook bleven aankopen en contractverlengingen nog uit. "Stel dat Leroy Fer straks wel een nieuw contract zal tekenen, dan heeft dat echt effect op de verkoop."

"Zoals het ook een rol speelt dat we geen leuk seizoen achter de rug hebben", stelt Ravenhorst. "We begonnen slecht, daarna ging het veel beter. Maar we hebben helaas niet de beker gewonnen. Dat is misschien een verschil met Ajax, dat de verkoop ook een week eerder is gestart, waar het de laatste jaren sportief goed is gegaan."

Ravenhorst vindt het prima dat Advocaat het vuurtje opstookt en hoopt dat de Rotterdammers net als vorig jaar richting de 31.000 verkochte seizoenkaarten kruipen. "Nogmaals, van mij hoeft het geen wedstrijdje seizoenkaartenverkoop te worden tussen Ajax en Feyenoord. Maar deze woorden kunnen geen kwaad."