Januzaj uit kritiek op Van Gaal: 'Als hij dat zegt, spreekt hij niet de waarheid'

Januzaj uit kritiek op Van Gaal: 'Als hij dat zegt, spreekt hij niet de waarheid'

13-06-2020 09:34
49

Louis van Gaal krijgt stevige kritiek van Adnan Januzaj, die bij Manchester United onder hem speelde. De 25-jarige Belg meent dat hij op Old Trafford te weinig kansen kreeg van de Nederlandse manager.

"Ach, Louis van Gaal. Ik moet me eigenlijk niet verdedigen tegen hem, de statistieken zeggen genoeg", zegt Januzaj in Het Nieuwsblad. "Telkens als ik het verschil maakte met een assist of een goal, zat ik de wedstrijd nadien weer op de bank. Voor Memphis gold hetzelfde."

"Als hij zegt dat hij ons genoeg kansen heeft gegeven, spreekt hij niet de waarheid, zo simpel is het", vervolgt de aanvaller. "Er zijn gelukkig mensen genoeg bij Manchester United die me wel naar waarde weten te schatten."

Eén van die mensen was Ryan Giggs. "Giggs is een van de mensen aan wie ik het meest te danken had bij Manchester United. Toen hij nog speler was, gaf hij me al advies en ook als trainer heb ik veel van hem opgestoken. Toen hij stopte als speler, zei hij dat ik zijn shirtnummer 11 verdiende. Voor dat gebaar zal ik hem altijd dankbaar zijn. Het was een mooie blijk van waardering. Hij is een voorbeeld."

Januzaj wist ook na het vertrek van Van Gaal geen basisplaats te veroveren bij United. In 2017 vertrok hij voor zo'n 8,5 miljoen euro naar Real Sociedad.