Lokroep vanuit Het Kasteel voor Stekelenburg: 'Dat zou natuurlijk top zijn'

Lokroep vanuit Het Kasteel voor Stekelenburg: 'Dat zou natuurlijk top zijn'

13-06-2020 12:21
21

Sparta hoopt Maarten Stekelenburg definitief vast te kunnen leggen. Trainer Henk Fraser zou graag zien dat de 58-voudig international op Het Kasteel komt spelen, maar weet nog niet of dat een realistisch beeld is.

Fraser kan niet vertellen of technisch manager Henk van Stee dicht bij een akkoord is met de 37-jarige Stekelenburg. "Maar ik kan wel zeggen dat zo'n grote keeper natuurlijk top zou zijn", meldt de oefenmeester bij RTV Rijnmond. "Maar ik geloof dat het nog lang niet zo ver is. En ik weet ook niet of het überhaupt haalbaar is."

Stekelenburg gaf vorige week aan dat hij een terugkeer naar Nederland ambieert. Als de keeper, die nu nog bij Everton onder contract staat, met een verminderd salaris akkoord gaat is Sparta volgens Fraser en Van Stee een optie.

De trainer en technisch manager zijn vaak met elkaar in overleg over nieuwe aanwinsten. Lennart Thy, Danzell Gravenberch en Michaël Heylen werden al binnengehaald. "Hij (Van Stee, red.) doet de eerste aanzet en daar waar er mogelijkheden zijn, gaan we met z'n tweeën overal naar toe om deze mensen te overtuigen", zegt Fraser.