'Raiola werkt aan ruildeal met Kluivert: miljoenen lonken ook voor Ajax'

'Raiola werkt aan ruildeal met Kluivert: miljoenen lonken ook voor Ajax'

13-06-2020 12:52 Laatste update: 15:00
95

Justin Kluivert kan AS Roma mogelijk verruilen voor Arsenal. De Nederlandse aanvaller zou de omgekeerde weg moeten bewandelen van Henrikh Mkhitaryan, die dit seizoen al op huurbasis actief is in Stadio Olimpico.

Volgens La Gazzetta dello Sport werkt zaakwaarnemer Mino Raiola aan een ruildeal. De eerste gesprekken tussen AS Roma en Arsenal vonden deze week plaats. De Romeinen zouden zo'n twaalf tot veertien miljoen moeten betalen voor Mkhitaryan, terwijl The Gunners in dat geval 35 tot veertig miljoen op tafel leggen voor Kluivert.

Ook Ajax spint garen bij die transfer, zo meldt de roze sportkrant. De Amsterdammers verkochten de 21-jarige aanvaller in de zomer van 2018 voor 17,25 miljoen aan i Giallorossi. Daarbij werd tevens een doorverkooppercentage van tien procent bedongen mocht Kluivert voor meer dan 25 miljoen vertrekken. Daarmee zou Ajax nu tot maximaal vier miljoen kunnen ontvangen.

Kluivert was dit seizoen goed voor zeven goals en drie assists in 27 wedstrijden. Vorige maand werd de linksbuiten ook al in verband gebracht met een overstap naar Arsenal, terwijl ook Juventus al aan hem werd gelinkt.