Milanista Emanuelson over Sneijder: 'Ik moest langs, anders had ik een probleem'

Milanista Emanuelson over Sneijder: 'Ik moest langs, anders had ik een probleem'

13-06-2020 15:15
15

Wesley Sneijder heeft een belangrijke rol gespeeld in de carrière van Urby Emanuelson. De bijna 34 jaar oude linkspoot werd als aanstormend Ajax-talent opgevangen door de amper twee jaar oudere Sneijder.

De recordinternational van Oranje staat op 10 in het elftal met de beste elf ex-ploeggenoten, dat Emanuelson op verzoek van VoetbalPrimeur heeft samengesteld. "Daar kan maar één iemand staan en dat is Wesley. Vanaf het moment dat ik bij het eerste kwam, heeft hij zoveel indruk op mij gemaakt. Niet alleen door zijn kwaliteiten, maar ook de manier waarop hij zich opstelde in de groep, ondanks zijn leeftijd. Hij was toen ook nog erg jong, maar hij was toch al een baas in de groep."

Wedden

Meer odds

De huidige FC Utrecht-speler verkaste in 2011 naar AC Milan: Sneijder was toen de grote man bij regerend Champions League-winnaar en aartsrivaal Internazionale. "Toen belde hij me. Op de eerste dag dat ik daar was, moest ik bij hem langs, anders had ik een probleem", lacht Emanuelson. "Dat soort dingen laat wel zien wat voor type mens hij is."