We willen op termijn naar de Eredivisie. Dan moet je bepaalde normen hanteren

"We willen op termijn naar de Eredivisie. Dan moet je bepaalde normen hanteren"

13-06-2020 18:32
29

De jeugdopleiding van FC Volendam krijgt een metamorfose. Trainer Wim Jonk denkt dat er meer te halen valt en ziet dat er nog maar weinig Volendamse jongens doorbreken. Volendam is een samenwerking aangegaan met de amateurs van RKAV Volendam. De club heeft 1500 leden.

"We willen op termijn naar de Eredivisie. Dan moet je bepaalde normen hanteren", vertelt Jonk aan NH Sport. "Nu is het zo dat weinig Volendamse jongens in de jeugdelftallen spelen. Wij hebben het geluk dat we hier in een dorp zitten waar nog steeds ontzettend veel kinderen beginnen met voetballen. Volgens mij moet daar veel meer uit te halen zijn."

Wedden

Meer odds

Talenten van RKAV Volendam kunnen de stap maken naar FC Volendam. "Ja, en dat betekent dat je die jongens nauwgezet moet volgen en begeleiden. Dat begint bij de allerjongsten. Zeker in deze tijd, waarin amper nog op straat wordt gevoetbald en kinderen sowieso veel minder bewegen, is het zaak om zo vroeg mogelijk te starten", zegt Jonk daarover tegen De Telegraaf.

"Het belangrijkste daarbij is de visie, die als een rode draad door beide opleidingen moet gaan lopen. Een aardige speler moet een goede speler worden, in alle facetten. Dat is de insteek."