Zirkzee helpt Bayern München aan winst op Gladbach

13-06-2020 20:21 Laatste update: 20:24
41

Bayern München heeft een megastap gezet richting de Duitse landstitel. De topper tegen Borussia Mönchengladbach werd in de slotfase gewonnen. Het werd 2-1. Met nog drie wedstrijden te gaan is de voorsprong op Borussia Dortmund zes punten.

Bayern kon zaterdag al kampioen worden van Duitsland. Dortmund moest dan verliezen van Fortuna Düsseldorf en Der Rekordmeister winnen van Gladbach. Omdat Dortmund in de 94e minuut met de winst aan de haal ging, werd het titelfeest in ieder geval een week uitgesteld.

Bayern moest het doen zonder de geschorsten Robert Lewandowski en Thomas Müller. Daarom kreeg Joshua Zirkzee de kans in de punt van de aanval. Het Nederlandse talent was bedrijvig in de openingsfase en maakte na 26 minuten de openingsgoal voor zijn ploeg. Daar ging een keepersfout van Yann Sommer aan vooraf. Zirkzee kreeg de bal voor z'n voeten en werkte vanaf een meter of 25 binnen.

Gladbach werd nog voor de rust in het zadel geholpen omdat Benjamin Pavard een voorzet vanaf rechts verkeerd inschatte en de bal achter Manuel Neuer werkte. Gladbach kreeg loon naar werken, want de eerste mogelijkheden werden niet verzilverd.

Bayern speelde een moeizame tweede helft. Pas na een uur spelen ging het beter lopen, al duurde het even voor de winnende goal viel. Die werd pas gemaakt na 86 minuten door Leon Goretzka. De Duitser stond volledig vrij en tikte binnen.

De Duitser kunnen aankomende woensdag kampioen worden van Duitsland. Dan moet er dinsdag worden gewonnen van Werder Bremen en Borussia Dortmund moet punten laten liggen bij Mainz.