Breaking news

LIVE: Ten Hag kiest voor 'AZ-variant' op cruciale Europa League-avond Ajax

Cambuur greep naast Summerville: 'Boom van een vent. Is dit de goede, vroeg Henk'

Cambuur greep naast Summerville: 'Boom van een vent. Is dit de goede, vroeg Henk'

Gepubliceerd: zaterdag 13 juni 2020 om 21:34za 13-06-2020 om 21:34

Foeke Booy en Henk de Jong begonnen een jaar geleden aan het samenstellen van wat het kampioenselftal van SC Cambuur moest worden. De technisch directeur en de van De Graafschap teruggekomen hoofdtrainer bleken elkaar prima aan te voelen op spelersgebied.

Onder meer Sonny Stevens, Erik Schouten, Jamie Jacobs, Mees Hoedemakers, Mitchel Paulissen en Robert Mühren kwamen de Cambuur-gelederen versterken. Uiteindelijk kon alleen het coronavirus een stokje voor promotie naar de Eredivisie steken. "Ik sprak dan vooral over het grote geheel. Over in welke omgeving de speler terecht zou kunnen komen, wat de visie van de club is en wat onze doelstellingen zijn. Dan maakte ik een bruggetje en nam Henk het over", vertelt Booy aan het Friesch Dagblad over de jacht op nieuwe spelers. "Hij ging dan dieper in op de details, zoals de speelwijze, de rol van een speler binnen het team, hoe hij te werk gaat."

"Ik dacht dat hij wat kleiner was"
Niet alle tripjes door Nederland waren echter even succesvol. Zo greep Cambuur naast Feyenoord-talent Crysencio Summerville. "Wij naar Zuid-Holland, komt er bij de afgesproken plaats een auto het terrein oprijden en daaruit stapt me toch een boom van een kerel. Ik dacht dat hij wat kleiner was, grapte Henk. Hebben we wel de goede? Het was zijn zaakwaarnemer", memoreert Booy. Uiteindelijk ging ADO Den Haag op het laatste moment met Summerville aan de haal. "En dat was toch een eredivisionist. Dat heb je soms", haalt de TD zijn schouders op.

Booy mag voor komend seizoen een nieuw succesteam samenstellen. Dat had hij ook in dienst van FC Twente kunnen doen, maar de oud-trainer van onder meer FC Utrecht, Sparta en Go Ahead Eagles bedankte voor de interesse uit Enschede. "Toen ik begon (in 2017, red.), heb ik gezegd dat ik met Cambuur terug naar de eredivisie wil. Ons werk is nog niet af."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws