Venijn aan het begin en in de staart: regelmatige Barça-zege bij Real Mallorca

13-06-2020 23:57 Laatste update: 14-06-2020 00:03
22

FC Barcelona heeft geen steken laten vallen tijdens zijn eerste wedstrijd na de coronastop. De regerend Primera División-kampioen legde met een bliksemstart de basis voor een regelmatige overwinning op laagvlieger Real Mallorca: Frenkie de Jong speelde 84 minuten mee in Son Moix.

Barça schoot uit de startblokken en had na amper één minuut al zijn doelpuntje te pakken: De Jong won zijn duel op het middenveld en bezorgde de bal bij Jordi Alba, de linksback stelde Arturo Vidal in staat om de 0-1 binnen te koppen. De gasten uit Catalonië wilden direct erop en erover, maar zagen de thuisploeg bijna terug in de wedstrijd komen. Na twee gevaarlijke inzetten van Takefusa Kubo sloeg Barcelona alsnog toe. Na voorbereidend werk van De Jong en Lionel Messi mocht Martin Braithwaite zijn eerste in Catalaanse dienst maken: 0-2.

Budimir verzuimde na rust om de thuisploeg terug in de wedstrijd te helpen, Braithwaite was dicht bij zijn tweede en basisdebutant Ronald Araújo raakte de paal namens Barça. Na een komisch intermezzo – een fan betrad het veld, hoewel de wedstrijd achter gesloten deuren werd gespeeld – bloedde de wedstrijd langzaam dood. Barcelona won uiteindelijk met 0-4: Jordi Alba ontsnapte nipt aan de buitenspelval en rondde koeltjes af, na een pass van Messi. De Argentijnse vedette zelf schoot in de slotfase nog de vierde binnen, via de voet van Fran Gámez.

De ploeg van Quique Setién zetten rivaal Real Madrid voorlopig op vijf punten: De Koninklijke speelt zondag thuis tegen Eibar. Barcelona speelt dinsdag weer, thuis tegen Leganés: vrijdag staat de kraker tegen nummer 3 Sevilla op de planning.