'Ik ben er blind ingestapt, wist vooraf weinig van de Eredivisie en van de club'

'Ik ben er blind ingestapt, wist vooraf weinig van de Eredivisie en van de club'

14-06-2020 11:49
24

Lee Cattermole heeft 'absoluut geen spijt gehad' van zijn opvallende zomertransfer naar VVV-Venlo. Toch ligt hij er niet wakker van dat hij na één jaar alweer vertrekt.

Cattermole (32) kreeg geen contractverlenging van VVV en is vanaf 1 juli transfervrij. "En ik zat zelf om eerlijk te zijn ook wel met één jaar in mijn hoofd", vertelt hij in een interview met Voetbal International. "Mijn vrouw heeft ook een carrière. Ze kwam met me mee naar Nederland en we hadden hier vier tot vijf maanden samen, maar het was moeilijk voor haar. Dat moet ik ook respecteren."

"Als ik wat jonger was geweest had ik misschien wel langer in Nederland willen blijven, maar nu zijn er ook andere dingen om rekening mee te houden", vervolgt de Engelse routinier, die namens Sunderland liefst 272 wedstrijden in de Premier League speelde. "Het is goed geweest om eens in een andere omgeving te kijken. De club is fantastisch, de Eredivisie is een goede competitie en de mensen in Nederland zijn geweldig geweest voor mijn vrouw en mij. Nee, ik heb er absoluut geen spijt van gehad."

Cattermole kwam medio augustus binnen bij VVV. Omdat hij geen goede voorbereiding kon draaien, zat de middenvelder voor zijn gevoel 'nooit op honderd procent'. "Ik stapte er blind in en probeerde het zo goed mogelijk te doen, maar ik wist vooraf weinig van de Eredivisie en van de club. Met een voorbereiding zou dat misschien beter zijn geweest."