Meulensteen verrast door legende Ferguson: Ik was er niet van op de hoogte

Meulensteen verrast door legende Ferguson: "Ik was er niet van op de hoogte"

14-06-2020 12:20
32

Het doet René Meulensteen pijn dat Manchester United niet meer de succesvolle grootmacht van weleer is. Volgens de Nederlandse oefenmeester is er onzorgvuldig omgesprongen met de erfenis van Sir Alex Ferguson.

In mei 2013 maakte Ferguson (78) uit het niets bekend te stoppen als manager van Manchester United. Het luidde ook het vertrek van zijn assistent Meulensteen in. "Ik was er niet van op de hoogte", blikt hij terug in gesprek Manchester Evening News. "Ik herinner me nog dat ik berichten kreeg. Het is waar, stuurde iemand. Ik had geen idee waar het over ging. Een dag later kregen we het te horen van Ferguson."

"Ja, het was een verrassing, want kort daarvoor hadden we het met de technische staf nog over de voorbereiding op volgend seizoen", vervolgt Meulensteen. "Het was natuurlijk jammer, maar Sir Alex had alle recht om op zijn respectabele leeftijd met pensioen te gaan. Hij had een cruciale rol binnen de club, 26 jaar lang. Het is niet makkelijk om zo iemand te vervangen. Het zou nooit meer hetzelfde worden."

In de jaren na Ferguson verloor Manchester United zijn dominantie onder leiding van David Moyes, Louis van Gaal en José Mourinho. Meulensteen: "Achteraf is het makkelijk zeggen dat het anders aangepakt had moeten worden, maar je mag verwachten dat een club met het formaat van Manchester United een beter plan had gehad."