'Lampard geeft laatste kans: Chelsea wendt zich mogelijk weer tot Ajax'

'Lampard geeft laatste kans: Chelsea wendt zich mogelijk weer tot Ajax'

14-06-2020 13:15 Laatste update: 13:41
75

Het is erop of eronder voor Kepa Arrizabalaga: de Spaanse doelman moet Chelsea-manager Frank Lampard na de Premier League-herstart overtuigen, anders is het einde verhaal. Dat meldt The Telegraph. Andre Onana wordt genoemd als potentiële opvolger.

Chelsea maakte Kepa in de zomer van 2018 de duurste keeper aller tijden door ruim 80 miljoen euro over te maken naar Athletic Bilbao. Na een solide eerste seizoen kwam in het najaar van 2019 de klad erin, waardoor Lampard zich genoodzaakt voelde om hem te slachtofferen voor veteraan Willy Caballero. Chelsea wordt sindsdien nadrukkelijk in verband gebracht met nieuwe keepers, waaronder Onana.

Wedden

Meer odds

De Kameroense doelman van Ajax komt volgens The Telegraph weer in beeld als Kepa ondermaats blijft presteren. Verwacht wordt dat Lampard hem in de laatste negen wedstrijden van het Premier League-seizoen een tweede kans geeft. Overtuigt hij niet, dan kan het weleens einde verhaal zijn. Chelsea gaat in dat geval weer de transfermarkt op en ziet in Onana een geschikte versterking. Ook Nick Pope (Burnley) zou een optie zijn.

Chelsea deed in 2020 al zaken met Ajax. Hakim Ziyech komt voor ruim 40 miljoen euro over uit Amsterdam. Ook hebben The Blues interesse in Nicolás Tagliafico. Ondertussen lijkt de komst van RB Leipzig-ster Timo Werner een kwestie van tijd.