Diego Costa scoort voor het eerst sinds 19 oktober, maar Atlético wint niet

14-06-2020 15:56 Laatste update: 16:01
5

Atlético Madrid heeft duur puntenverlies geleden in de strijd om de Champions League-tickets in de Primera División. De ploeg van coach Diego Simeone speelde in zijn eerste wedstrijd na de coronabreak met 1-1 gelijk bij Athletic Bilbao.

De start in San Mamés was voor de Basken, die na 37 minuten verdiend op voorsprong kwamen. Iker Muniain kwam goed voor zijn bewaker Thomas Partey en liet Jan Oblak kansloos. Hoewel Atlético weinig voor elkaar kreeg stond het twee minuten later alweer gelijk. Diego Costa trof bij zijn eerste kans doel, na een steekpassje van Koke: 1-1. Het was voor de Spaanse spits zijn eerste doelpunt sinds 19 oktober en pas zijn derde treffer van het seizoen.

Het was echter niet genoeg om Atlético in het zadel te helpen. Simeone was duidelijk niet tevreden en na ruim een uur spelen voerde hij drie wissels door. Diego Costa, Kieran Trippier en Yannick Carrasco maakten plaats voor Álvaro Morata, Thomas Lemar én Santiago Arias. De oud-PSV'er was tien minuten voor tijd nog héél dicht bij de winnende goal. Bij de tweede paal schoot hij echter tegen doelman Unai Simon aan.

Doordat die levensgrote kans onbenut bleef eindigde het duel in 1-1. Atlético komt op gelijke hoogte met de nummers vier en vijf, Real Sociedad en Getafe. Sociedad komt zondagavond nog in actie tegen Osasuna en kan dan goede zaken doen in de strijd om de Champions League-plaatsen.