De Jong (KNVB) baalt: Maar Eric heeft dit niet besloten omdat hij het leuk vindt

De Jong (KNVB) baalt: "Maar Eric heeft dit niet besloten omdat hij het leuk vindt"

14-06-2020 17:06
115

Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, vindt het spijtig dat het Eredivisie-seizoen niet uitgespeeld kon worden. Eind april werd er een streep gezet door het seizoen, maar in vrijwel alle Europese landen is het seizoen alsnog hervat.

De Jong vindt het 'jammer' dat dit in Nederland niet mogelijk was, vertelt hij in het NPO Radio 1-programma De Perstribune. "Dat is nu wel een gepasseerd station, jammer. Hoe fantastisch was het geweest als die strijd AZ-Ajax nu was geweest? Die bekerfinale (Feyenoord-FC Utrecht, red.) uiteraard, de strijd om de derde plek die nog volop gaande was, de strijd om het laatste Europese ticket..."

Collega Eric Gudde denkt er hetzelfde over, vermoedt De Jong. "Maar Eric heeft dit niet besloten omdat hij het leuk vindt. Hij is misschien wel een nog grotere voetballiefhebber dan ik." De KNVB kon echter niet anders, toen het besluit eind april werd genomen, stelt De Jong. "Ik was zelf getuige van die conference call op 24 april. Ik heb toen geen club horen zeggen: we moeten door, we moeten door! Geen enkele club heb ik dat horen zeggen! Een gezamenlijk besluit? Ja. Wat jammer is en misschien iets te vroeg geweest..."