'PSG-leegloop nog niet voorbij: ook zelf opgeleide talenten transfervrij weg'

'PSG-leegloop nog niet voorbij: ook zelf opgeleide talenten transfervrij weg'

14-06-2020 18:00 Laatste update: 18:03
14

De exodus bij Paris Saint-Germain krijgt een vervolg. De kampioen van het afgebroken Ligue 1-seizoen zal onder meer Thiago Silva, Edinson Cavani en Thomas Meunier uitzwaaien en ook talenten Tanguy Kouassi en Adil Aouchiche lijken hun langste tijd in Parijs gehad te hebben.

De achttienjarige verdediger Kouassi en de zeventienjarige spelmaker Aouchiche – beiden winnaars van het recente jeugd-WK in Brazilië met Frankrijk – hebben een aflopend contract en lijken allebei niet van plan om bij te tekenen. PSG en Kouassi waren lange tijd met elkaar in gesprek over contractverlenging, maar volgens RMC Sport zijn die besprekingen definitief stukgelopen. RB Leipzig en AC Milan volgen de geboren Parijzenaar al gedurende lange tijd en kunnen nu toeslaan.

Ook voor Aouchiche lijkt het einde verhaal. De middenvelder met Algerijnse roots werd op zijn twaalfde opgenomen in de PSG-opleiding en heeft tot dusver drie officiële wedstrijden in het eerste gespeeld. Kans op meer speeltijd lijkt er echter niet te zijn in de Lichtstad: volgens Sky Sports is Aouchiche nu op zoek naar een club waar hij vlieguren kan maken. Dat zou verrassend genoeg competitiegenoot Saint-Étienne kunnen worden: de gesprekken met de nummer 17 van de Ligue 1 zijn al ingezet.