Danjuma plotseling wereldnieuws: Blijkbaar werd ik verdacht van moord

Danjuma plotseling wereldnieuws: "Blijkbaar werd ik verdacht van moord"

14-06-2020 19:02
32

Arnaut Danjuma Groeneveld is zondag wereldnieuws. De aanvaller van Bournemouth onthulde in gesprek met The Sun dat hij enkele maanden geleden het slachtoffer was van een pijnlijke persoonsverwisseling.

Wat was het geval: Danjuma werd door de lokale politie aangezien voor een moordverdachte. "Ik liep gewoon rustig door de stad op een normale dag, tot ik werd aangehouden door de politie met honden en alles", steekt hij van wal tegenover FOX Sports.

"Ik werd vervolgens tegen een hek geduwd... Ik ben best bekend in Bournemouth, dus het voelde alsof ik middenin de stad te schande werd gezet. Ik heb daar echt een kwartier gestaan. Blijkbaar werd ik verdacht van moord. Het was een akelige ervaring, maar goed..."

Danjuma wilde het incident aanvankelijk niet wereldkundig maken. "Mensen maakten foto's en video's, dus de club bood mij aan om een statement naar buiten te brengen. Maar ik had het nergens gelezen, dus ik dacht: dat ik drie keer heb gescoord moet in het nieuws komen, niet dat ik ben aangehouden."

Dat het nieuws nu alsnog naar buiten komt, is volgens de oud-speler van PSV, NEC en Club Brugge niet toevallig. "Met dit soort dingen krijg ik dagelijks te maken. Door wat er nu gaande is in de wereld (anti-racismeprotesten, red.), heb ik besloten het naar buiten te brengen. Dit was extreem, maar als donker persoon krijg je altijd te maken met racisme."