Van der Vaart geeft Van de Beek transferadvies: 'Heeft Oranje ook niks aan'

Van der Vaart geeft Van de Beek transferadvies: 'Heeft Oranje ook niks aan'

14-06-2020 20:21 Laatste update: 20:45
51

Rafael van der Vaart zou Donny van de Beek géén transfer naar Real Madrid adviseren. De middenvelder van Ajax (23) kan waarschijnlijk beter naar Duitsland, aldus de oud-international.

"Zijn transfer naar Real Madrid lijkt niet echt van de grond te komen", zegt Van der Vaart bij NOS Studio Sport over Van de Beek. Hij speelde tussen 2008 en 2010 in Madrid en is dus een ervaringsdeskundige. "Real is echt een lastige club. Ik zou het zonde vinden als hij daar niet aan spelen toekomt. Daar hebben we met het Nederlands elftal ook niks aan."

"Het zou beter voor hem zijn om naar een club te gaan die iets meer gevoel heeft voor spelers en een iets duidelijker idee heeft met hem. Maar zeg jij maar eens 'nee' tegen dat mooie witte shirt", aldus Van der Vaart, die Van de Beek liever in Duitsland ziet voetballen. "Bayern München zou ik een heel mooie club voor hem vinden, net als Borussia Dortmund."

Het is een publiek geheim dat Real Madrid de eerste optie heeft op Van de Beek. De Spaanse grootmacht is het met Ajax eens over de transfersom (50 tot 55 miljoen euro) en bereikte ook al een persoonlijk akkoord met de speler. De laatste maanden is het echter windstil. Manchester United hoopt te profiteren en Van de Beek naar Engeland te halen.