Zirkzee in spanning bij Bayern München: Ik ga het voor het eerst meemaken

Zirkzee in spanning bij Bayern München: "Ik ga het voor het eerst meemaken"

14-06-2020 20:40
14

Nog twee nachtjes slapen en dan pakt Joshua Zirkzee (19) mogelijk de eerste hoofdprijs in zijn carrière. Bij een zege op laagvlieger Werder Bremen is Bayern München kampioen.

Zirkzee verving zaterdag de geschorste Robert Lewandowski en vertolkte met de openingstreffer een cruciale rol. Het was alweer zijn vierde Bundesliga-goal in slechts 280 minuten. Aanvankelijk zag het er helemaal niet naar uit dat hij dit jaar zou doorbreken.

"Het was aan het begin eigenlijk wel een moeizaam seizoen voor me. Ik speelde niet goed, maar toen Hansi Flick aan het roer kwam, heeft hij me de kans gegeven", vertelt Zirkzee bij NOS Studio Sport. "Hij heeft me ook zelfvertrouwen gegeven en vanaf daar is het beter gegaan."

Dinsdag kan Bayern de landstitel prolongeren. "We zijn heel erg gefocust, want we weten dat het niet makkelijk gaat worden in Bremen. We gaan er met volle concentratie naartoe." Het kan zijn eerste titelfeest worden. "Ik ga het voor het eerst meemaken, het wordt spannend."

Zirkzee heeft nog geen idee wat de toekomst gaat brengen. Door concurrent Lewandowski wordt een vaste basisplaats waarschijnlijk lastig. "Met een verhuur ben ik op dit moment nog niet echt bezig. Ik probeer me te ontwikkelen op de training en er alles uit te halen in de minuten die ik krijg. Daarna zien we het wel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie