'Sportieve revanche' voor opgeleefde Vejinovic: 'Er is concrete interesse'

'Sportieve revanche' voor opgeleefde Vejinovic: 'Er is concrete interesse'

Gepubliceerd: zondag 14 juni 2020 om 20:56zo 14-06-2020 om 20:56

Marko Vejinovic is in Polen bezig aan zijn tweede jeugd. De dertigjarige middenvelder strijdt weliswaar tegen degradatie met Arka Gdynia, maar beleeft persoonlijk een topseizoen.

Vejinovic maakte afgelopen zomer de overstap van AZ naar Arka Gdynia. Bij de Poolse laagvlieger is hij een vaste waarde en staat de teller inmiddels op acht goals. "Ik wilde op zoek naar een nieuw avontuur, een nieuwe start. Het belangrijkste was dat ik het spelplezier zou hervinden. De laatste jaren in Nederland waren leerzaam, maar wel lastig. Bij Arka wilde ik veel gaan spelen en eindelijk weer eens belangrijk zijn", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Bij Feyenoord mislukte Vejinovic en in dienst van AZ gooide een zware knieblessure roet in het eten. "Het is frustrerend dat het bij Feyenoord niet is gelopen zoals ik het voor ogen had, maar het was een nuttige periode." De middenvelder is nu bezig aan een revival in Polen. "Sportieve revanche? Deels wel, ja. Door verschillende omstandigheden, zoals een langdurige blessure, heb ik de afgelopen jaren minder gespeeld in Nederland dan gehoopt. Het voelt goed om weer belangrijk te zijn voor een team."

Vejinovic heeft zich daarmee in de kijker gespeeld bij andere clubs. "Er is concrete interesse uit verschillende landen, dat is alleen maar een bevestiging dat ik goed bezig ben en zo moet doorgaan. Ik houd alle opties open, ook een terugkeer naar Nederland. Voorlopig focus ik me volledig op de eindstrijd hier."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws