Amerikaanse investeerders willen in zee met Feyenoord: 'Heel aantrekkelijk'

Amerikaanse investeerders willen in zee met Feyenoord: 'Heel aantrekkelijk'

14-06-2020 21:22 Laatste update: 21:32
242

Feyenoord valt mogelijk in Amerikaanse handen. Volgens De Telegraaf willen maar liefst drie investeringsmaatschappijen uit de Verenigde Staten investeren in de Rotterdamse club.

Mike Forde, tussen 2007 en 2011 directeur bij Chelsea en nu als adviseur in New York werkzaam voor diverse grote investeerders, bevestigt de 'grote interesse' tegenover De Telegraaf. "Het Nederlandse model van voetbalclubs is heel aantrekkelijk", laat Forde weten.

"Niet alle clubs komen daarvoor in aanmerking. Maar Ajax, Feyenoord en PSV zijn clubs met een sterke opleiding, daar wordt veel talent ontwikkeld en alle drie zijn ze in staat om de sprong naar de Champions League te maken. Een sterke kant van Feyenoord is de enorme hard core fan-base. De club heeft een gigantische achterban, weten we."

De investeringsmaatschappijen zijn op de hoogte van de nieuwbouwplannen van Feyenoord. "Dat stadion (De Kuip, red.) is het kroonjuweel. Maar het is vooral de club waar het om gaat. Daar zit bij Feyenoord een enorme groeipotentie in."

Een financiële injectie zou Feyenoord niet slecht uitkomen, benadrukt De Telegraaf. Het geld in de Kuip is namelijk op. De club moet twintig miljoen euro bezuinigen en heeft geen kapitaal om spelers te kopen, terwijl trainer Dick Advocaat wil meestrijden om de landstitel.

Een jaar geleden werd al gemeld dat een Amerikaanse investeringsmaatschappij zijn zinnen heeft gezet op Feyenoord. In ruil voor vele miljoenen dollars wilde de huidige top van Feyenoord toen serieus overwegen om veel zeggenschap te geven aan de geïnteresseerde partij.