Contractaanbod voor Van Ginkel na twee jaar zonder voetbal: Teken van vertrouwen

Contractaanbod voor Van Ginkel na twee jaar zonder voetbal: "Teken van vertrouwen"

14-06-2020 21:36
51

Marco van Ginkel speelde zijn laatste wedstrijd als prof op 6 mei 2018 – met PSV tegen FC Groningen – en heeft sindsdien twee (!) volledige seizoenen gemist. De 27-jarige middenvelder hoeft zich echter geen zorgen te maken over zijn toekomst: zijn werkgever Chelsea is van plan om zijn aflopende contract te verlengen.

The Blues hebben hem al een aanbieding gedaan, vertelt Van Ginkel in een groot interview met het Eindhovens Dagblad, waarvan zondagavond een voorpublicatie is verschenen. "Met dat teken van vertrouwen van Chelsea ben ik heel erg blij", aldus de achtvoudig international van het Nederlands elftal. "Kennelijk zien ze nog steeds iets in me, al moeten we er dus nog wel uitkomen", benadrukt hij.

Van Ginkel werd door Chelsea twee keer uitgeleend aan PSV en onderhoudt nog altijd warme contacten met de Eindhovenaren. "Bij PSV zal ik me altijd thuis voelen, wat er ook gebeurt." Ook tijdens zijn langdurige revalidatieproces had de geboren Amersfoorter regelmatig contact met PSV. "Het gaat echt niet alleen om mijn contract of toekomstplannen, maar ook om het uitwisselen van ervaringen. Er is over en weer menselijke interesse en dat stel ik enorm op prijs."