Nederlands relletje in Hamburg: Luhukay leest Veerman de les na niet-juichen

Nederlands relletje in Hamburg: Luhukay leest Veerman de les na niet-juichen

14-06-2020 22:52 Laatste update: 23:21
28

St. Pauli-spits Henk Veerman heeft geen beste beurt gemaakt bij landgenoot en trainer Jos Luhukay. De lange spits scoorde zondag weliswaar tegen Erzgebirge Aue, maar baarde opzien door opzichtig niet te juichen na zijn treffer.

Toen de spelers bij rust de kleedkamer opzochten – vlak na de goal en de Grummel-Jubel van Veerman – werd de spits voor het oog van de camera de les gelezen door Luhukay. Volgens BILD ergerde Luhukay zich aan de passieve en ongeïnteresseerde houding van Veerman. "Je staat daar maar en je doet niets!", zou de 57-jarige Venlonaar hem – in het Duits, niet in Nederlands – toe hebben gebeten.

In Hamburg en omstreken wordt al langere tijd gespeculeerd over een verstoorde relatie tussen de twee Nederlanders. Veerman is dit seizoen teruggekeerd na een zware knieblessure en heeft negen goals in de Tweede Bundesliga gemaakt, maar was na de coronastop regelmatig reserve. Zijn contract loopt nog één jaar door en St. Pauli ziet een transfervrij vertrek in 2021 niet zitten. De club heeft Veerman recentelijk voor het blok gezet, meldde de Hamburger Morgenposten: bijtekenen óf een zomerse transfer.