'Ik sprak de Bayern-volgers in Qatar: een wonder dat Zirkzee erbij is, zeiden ze'

'Ik sprak de Bayern-volgers in Qatar: een wonder dat Zirkzee erbij is, zeiden ze'

14-06-2020 23:17
17

Bij Bayern München keek men op van de ontwikkeling die Joshua Zirkzee doormaakt, vertelt FOX Sports-verslaggever Cristian Willaert. De in 2017 van Feyenoord overgekomen spits is uitgegroeid tot stand-in van Robert Lewandowski en heeft inmiddels vier keer gescoord in zijn eerste acht Bundesliga-wedstrijden.

Vlak voor de feestdagen debuteerde Zirkzee tegen SC Freiburg en speelde hij ook tegen VfL Wolfsburg: hoewel hij in totaal acht minuten speelde, scoorde hij in beide wedstrijden. Vervolgens mocht hij met de A-selectie mee op trainingskamp, waar Willaert ook aanwezig was. "Ik was in Qatar in de winterstop, daar waren al die Bayern-volgers. Die zeiden: nou, Zirkzee... Een wonder dat hij erbij genomen is", laat de verslaggever zondagavond weten in Voetbalpraat.

Van toekomstig Willem II-spits Kwasi Wriedt – die zaterdag tegen Borussia Mönchengladbach nog inviel voor Zirkzee – werd eigenlijk meer verwacht. De 25-jarige international van Ghana speelt al een aantal jaar in het tweede van Bayern en heeft 66 keer gescoord in 94 wedstrijden. De stap naar het eerste elftal bleek echter te groot, terwijl Zirkzee wél zijn kansen kreeg van trainer Hansi Flick. "Veel mensen in de jeugdopleiding van Bayern vonden eigenlijk dat die jongen die naar Willem II gaat meer kansen zou moeten krijgen", vertelt Willaert over Wriedt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie