Van Ginkel: Ik snap ook wel dat bijvoorbeeld Ibrahim Afellay dat nog wil

Van Ginkel: "Ik snap ook wel dat bijvoorbeeld Ibrahim Afellay dat nog wil"

Gepubliceerd: maandag 15 juni 2020 om 06:44ma 15-06-2020 om 06:44

Marco van Ginkel heeft zijn zinnen gezet op een comeback bij Chelsea. Ruim 25 maanden geleden speelde de 27-jarige middenvelder zijn laatste wedstrijd, maar er gloort licht aan het einde van de tunnel.

Van Ginkel is bijna weer fit na een zware periode met zijn knie en onderhandelt met Chelsea over een nieuw contract. "Het is nog niet voorbij", zegt hij gedecideerd tegen het Eindhovens Dagblad. "De vooruitzichten zijn nu heel goed."

"Ik heb keihard gewerkt om terug te komen en kan vier, vijf trainingen per week nu goed aan. Bijna was ik in maart toe aan meedoen met de groep en mocht ik in trainingen de duels aangaan, maar toen greep corona om zich heen. Misschien kan ik deze zomer toch nog een paar keer in een wedstrijd in actie komen."

Van Ginkel wil 'heel graag een aantal jaren op topniveau voetballen'. "Ik snap ook wel dat bijvoorbeeld Ibrahim Afellay dat nog wil. Als je zo lang hebt geknokt om weer fit te raken en je hebt het gevoel dat je weer vooruitgaat, wil je dat graag nog een keer laten zien. Het is zo'n ontzettend mooi spelletje."

Nu moet Van Ginkel er nog uit zien te komen met Chelsea. Zijn contract loopt per 30 juni af. "Lukt dat, dan verwacht ik op korte termijn bij Chelsea onder 23 mijn rentree te maken. En anders ben ik in de zomer transfervrij en kijken we verder."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws