Ajax moet 'ergens tussen de 25 en 30 miljoen' betalen: 'Echt een geweldige spits'

Ajax moet 'ergens tussen de 25 en 30 miljoen' betalen: 'Echt een geweldige spits'

15-06-2020 09:30 Laatste update: 10:30
153

Jonathan David staat hoog op de lijst bij Ajax. Dat stelt Hans Kraay jr. Volgens de analist van FOX Sports zou de Canadese aanvaller van KAA Gent een grote, maar dure versterking zijn voor Ajax.

David (20) maakte dit seizoen grote indruk namens Gent: in 27 wedstrijden was hij goed voor 18 goals en 8 assists. Daarmee heeft de aanvaller zich in de kijker gespeeld bij een groot aantal Europese topclubs, waaronder Arsenal en Manchester United. Ook Ajax heeft serieuze belangstelling, aldus Kraay bij Voetbalpraat. Hij zegt dat David 'ergens tussen de 25 en 30 miljoen euro' moet kosten. "En dat gaat Ajax wel betalen."

Mocht Ajax inderdaad dergelijke bedragen willen betalen voor David, dan gaat het transferrecord van de Amsterdamse club eraan. Op dit moment is Miralem Sulejmani (16,25 miljoen) nog de duurste Ajax-aankoop ooit. De transferbedragen van Daley Blind en Antony kunnen echter oplopen tot respectievelijk 21 miljoen en 21,75 miljoen.

"Voor het Nederlandse voetbal hoop ik dat Ajax er nog op tijd bij is. Het is echt een geweldige spits. Hij is snel, heeft een goed schot, een dribbel...", aldus Kraay. "Ajax heeft contact met hem. Ze hebben hem tien à twaalf keer zien spelen. Het is veel geld in deze tijd, maar dat is hij wel waard."