ADO strikt 'leidende verdediger': 'Ik ben niet iemand die veel praatjes heeft'

ADO strikt 'leidende verdediger': 'Ik ben niet iemand die veel praatjes heeft'

15-06-2020 09:50 Laatste update: 10:02
22

Van FC Twente naar ADO Den Haag: het zal voor Peet Bijen, die veertien jaar in Enschede speelde, even omschakelen zijn. De verdediger (25) is naar eigen zeggen klaar voor een nieuwe cultuur.

Bijen speelde al 196 wedstrijden in het betaald voetbal en neemt 'heel veel bagage mee' naar ADO. Aleksander Rankovic, de nieuwe trainer in Den Haag, merkte hem op. "Hij vertelde dat hij in mij een leidende verdediger ziet en dat hij een mooie rol voor mij ziet in het elftal. Dat gesprek voelde meteen goed en daardoor is mijn overstap naar ADO vrij snel gegaan", vertelt Bijen aan het Algemeen Dagblad.

"ADO is een club uit het westen van Nederland en daar heerst een andere cultuur dan in het oosten", weet Bijen, die voor twee jaar heeft getekend. "Ik ben nieuwsgierig naar die cultuurverschillen. Zoals ik er nu naar kijk, denk ik vooral dat de clubs uit het westen meer bluf hebben. Dat is een groot verschil en dat kan mij alleen maar helpen."

Bijen zal zich moeten aanpassen. "Ik ben niet iemand die veel praatjes heeft, maar wil me op het veld laten zien en daarmee respect afdwingen", typeert hij zichzelf. "Ik wil graag hard werken, strijden. Te veel praten hoort daar in mijn ogen niet bij. Mocht het er in een westerse kleedkamer harder aan toe gaan, dan ben ik daar zeker niet bang voor."