Fledderus: 'Voor mij is een woord een woord, geldt blijkbaar niet voor iedereen'

Fledderus: 'Voor mij is een woord een woord, geldt blijkbaar niet voor iedereen'

15-06-2020 13:20
92

Mark-Jan Fledderus geeft zich nog niet gewonnen in de strijd om Mark Diemers. De middenvelder van Fortuna Sittard (26) zou hebben gekozen voor Feyenoord, maar bij FC Groningen heeft men officieel nog niets gehoord.

Maandagochtend pakte het Dagblad van het Noorden uit met het nieuws dat Diemers deze week wordt gepresenteerd door Feyenoord. "Ik heb het meegekregen. Uiteraard heb ik contact gezocht met het kamp-Diemers, maar ze hadden tijd nodig", reageert Fledderus bij DVHN Live. "De media zullen goed ingevoerd zijn, maar ik kan niet op dit soort geruchten ingaan. Ik wacht op een bericht uit het kamp-Diemers."

Fledderus weet niet of hij nog moet hopen op Diemers. "Het is natuurlijk een vervelende situatie geworden met bijna alleen maar verliezers. Er is heel veel gezegd en geschreven, ook over Groningen. Dat we sneller en harder hadden moeten handelen." De technisch directeur geeft vervolgens een kijkje achter de schermen. "Kijk, ik had al veel langer contact met zijn zaakwaarnemer, maar steeds was het: er zijn grotere clubs in de markt."

"Door de coronacrisis veranderde de situatie en haakten er clubs af. Toen zijn wij daar snel op ingesprongen, hebben we een uitstekend gesprek gehad met Danny Buijs erbij en was Diemers super enthousiast. Vanaf dat moment gaf hij aan naar nog maar één club te willen: FC Groningen."

Club en speler hadden bovendien een akkoord, bezweert Fledderus. "We kregen het jawoord van Diemers, zijn zaakwaarnemer en Fortuna Sittard. Voor mij is een woord een woord, ook als dat mondeling is. Maar dat geldt blijkbaar niet voor iedereen."