Koude oorlog in Italië tussen Napoli en Juventus: Sarri is mijn aartsvijand

Koude oorlog in Italië tussen Napoli en Juventus: "Sarri is mijn aartsvijand"

15-06-2020 13:35
10

Napoli-baas Aurelio De Laurentiis heeft twee dagen voor de finale van de Coppa Italia het vuurtje met Juventus opgestookt. 'Aartsrivaal' Maurizio Sarri is het lijdend voorwerp.

De Laurentiis en Sarri staan op het voet van oorlog sinds de huidige trainer van Juventus in 2018 overstapte van Napoli naar Chelsea. "Sarri is mijn aartsvijand", zegt de excentrieke eigenaar van Napoli maandag in Corriere dello Sport. "Hij heeft me boos gemaakt met zijn ordinaire excuus van geld. Hij dwong me om van trainer te veranderen, terwijl hij nog een contract voor twee jaar had."

Onder leiding van Sarri groeide Napoli tussen 2015 en 2018 uit tot een titelkandidaat, maar de relatie met De Laurentiis verslechterde met het jaar. "In februari 2018 nodigde Sarri me uit voor een lunch vlak bij zijn huis in Toscane en op dat moment zei hij helemaal niks over dat hij wilde stoppen bij ons", aldus De Laurentiis. "Dat kwam pas op de dag voor de laatste wedstrijd, waardoor er veel onzekerheid was voor Napoli."

"Hebben we drie onvergetelijke seizoenen gehad met Sarri? Misschien, maar er zijn in het voetbal meer factoren dan de trainer. Wie heeft Edinson Cavani naar de club gehaald? En Gonzalo Higuaín? En zelfs Sarri? Ik. En toen ik Sarri koos, was de hele stad daar tegen."