Fledderus geeft boze Matusiwa afkoelperiode: Gelukkig heb ik een dikke huid

Fledderus geeft boze Matusiwa afkoelperiode: "Gelukkig heb ik een dikke huid"

15-06-2020 13:58
37

Azor Matusiwa is woest op Mark-Jan Fledderus. De technisch directeur van FC Groningen komt zijn afspraken niet na, vindt de 22-jarige middenvelder. Volgens Fledderus ligt het een stuk genuanceerder.

Matusiwa staat in de belangstelling van een aantal Franse clubs, bevestigt Fledderus. In zijn optiek komt een transfer echter te vroeg. "Matusiwa heeft zich héél erg goed ontwikkeld, dat is heel positief", vertelt de Groningen-directeur aan DVHN Live.

Wedden

Meer odds

"Hij wil uiteindelijk weer verder dan Groningen, maar dat is ook ons doel. We willen hem beter maken, een podium geven en op het juiste moment een stap laten zetten. Alleen vinden we dat dít nog niet het juiste moment is."

Fledderus legt uit waarom: "Matusiwa heeft nog een driejarig contract, terwijl de biedingen uit Frankrijk niet goed genoeg zijn om hem te laten gaan. Daar is hij het niet mee eens."

Fledderus is niet blij met de gepeperde teksten van Matusiwa, die afgelopen vrijdag woedend het Groningse trainingscomplex verliet. "Gelukkig heb ik een dikke huid, dus ik maar er niet heel erg druk om. Maar het is niet leuk, dat geef ik eerlijk toe. Dit is iets wat we intern moeten bespreken."

Matusiwa heeft even een 'afkoelperiode' gekregen. "We laten hem even met rust en de komende dagen gaan we bij elkaar zitten om erover te praten. Dat is wel noodzakelijk."