Van der Vaart moest al na één jaar weg bij Real Madrid: 'Werd niet met je gepraat'

Van der Vaart moest al na één jaar weg bij Real Madrid: 'Werd niet met je gepraat'

15-06-2020 16:30 Laatste update: 16:34
57

Rafael van der Vaart kreeg in zijn tijd bij Real Madrid naar eigen zeggen te maken met politieke spelletjes. De Nederlander moest al na één seizoen vertrekken en werd op een bijveld geplaatst, net als alle andere Nederlanders die destijds onder contract stonden bij Real. 

Van der Vaart maakte in 2008 de overstap van Hamburger SV naar Real. Hij denkt dat er bij een club als Real politieke spelletjes worden gespeeld. "Absoluut, maar ik denk bij heel veel clubs in Spanje", zegt Van der Vaart bij de NOS.

"Ik heb twee jaar bij Real Madrid gespeeld. Na m'n eerste jaar werden er meteen tien nieuwe spelers gehaald en moesten er tien weg, waaronder alle Nederlanders (Van der Vaart, Van Nistelrooy, Sneijder, Robben, Huntelaar, Drenthe, red.). We kwamen terug van vakantie en hadden er veel zin in. Huntelaar was de eerste die apart moest trainen. Dan maak je wat opmerkingen en moet je lachen. Na een paar dagen liepen we er met z'n zessen en gingen we maar een beetje voetbaltennis spelen. Er werd ook niet met je gepraat. Royston Drenthe en ik zijn nog even gebleven, de rest is weggegaan."

Van der Vaart maakte het tweede seizoen wel af bij Real Madrid. "In het tweede jaar heb ik me nog teruggevochten in de basis. Kaka was veel geblesseerd. Hij werd als nummer tien gehaald. Toen kreeg ik weer de kans, ik heb het goed gedaan. Pellegrini kwam toen. Hij zei na dag één dat Klaas-Jan weg moest en toen was ik aan de beurt, terwijl hij nog niets van ons had gezien en niet met ons had gesproken."

"Dat komt natuurlijk van bovenaf. Daarna heb ik heel veel gespeeld en zag hij het wel in je zitten. Wij waren dat niet gewend. We hadden een contract voor vijf jaar, dus waarom zou je weggaan? Daar hebben ze totaal maling aan."