Eerste eindtoernooi Tagliafico valt in het water: 'Waren niet goed voorbereid'

Eerste eindtoernooi Tagliafico valt in het water: 'Waren niet goed voorbereid'

15-06-2020 17:07
12

Het eerste eindtoernooi van Nicolas Tagliafico als international van Argentinië werd geen succes. Op het WK van 2018 in Rusland werd de ploeg al in de achtste finale uitgeschakeld. Tagliafico erkent dat er meerdere problemen waren rond de nationale ploeg.

Bondscoach Jorge Sampaoli had niet de volledige steun van de selectie meer. Daarnaast waren er sportieve problemen en heerste er onrust. Argentinië overleefde de groepsfase op het nippertje, maar in de achtste finale tegen Frankrijk ging het mis.

"Argentinië is altijd kanshebber, maar ik weet niet of we goed genoeg waren om het WK te winnen", zegt Tagliafico in Argentijnse media. "We waren niet genoeg voorbereid. Er waren sportieve en mentale problemen binnen het team. Er werden veel wijzigingen doorgevoerd en rond de ploeg was veel onrust."

Tagliafico probeerde er het beste van te maken. "Ik heb geprobeerd om van elk moment te genieten, ook van de slechte. Het is een herinnering die altijd bij me zal blijven, ook al is het niet gegaan zoals we wilden."