Zwangere Van Lunteren speelt dit jaar niet meer voor Ajax

Zwangere Van Lunteren speelt dit jaar niet meer voor Ajax

15-06-2020 22:58
33

Ajax-aanvoerster Desiree van Lunteren is zwanger. Om die reden komt de 27-jarige verdediger dit jaar niet meer in actie voor de club. Ze blijft voorlopig echter wel meetrainen, maar dan apart van de groep.

Van Lunteren verwacht haar eerste kindje in december. "Ik voel me goed en ben uiteraard ontzettend blij", zegt ze op de clubsite van Ajax. "Ik heb alle intentie om terug te komen na mijn zwangerschap, en actief te blijven in het profvoetbal. Ik ga er alles aan ga doen om dit seizoen nog in actie te komen en zo fit mogelijk terug te komen."

"In ieder geval heb ik in Daphne Koster (manager vrouwenvoetbal, red.) een voorbeeld en adviseur op dit gebied, en zo zijn er nog veel meer atletes die laten zien dat een kind krijgen niet in de weg van een topsportcarrière hoeft te staan. Ik kijk ernaar uit die draad weer op te pakken, maar uiteraard ga ik eerst genieten van deze bijzondere periode."

"Allereerst is het natuurlijk prachtig nieuws voor Desiree en haar partner", zegt Koster zelf. "Desiree is ervan overtuigd dat ze na haar bevalling weer op het hoogste niveau kan voetballen en wil dat ook graag. Wij geloven in die ambitie, die we ook ondersteunen. We gaan haar optimaal begeleiden voor en na haar bevalling. Wat dat betreft heeft zij genoeg ervaringsdeskundigen om haar heen."