'Klaassen brengt over een heel seizoen te weinig, neemt het team niet bij de hand'

'Klaassen brengt over een heel seizoen te weinig, neemt het team niet bij de hand'

16-06-2020 07:20
61

Davy Klaassen gaat zenuwslopende weken tegemoet met Werder Bremen. Voor de Bundesliga-kampioen van 2004 dreigt dinsdagavond een figurantenrol in de kampioenswedstrijd tegen Bayern München: daarna wachten nog twee cruciale wedstrijden tegen FSV Mainz 05 en 1. FC Köln, waarin directe degradatie afgewend moet worden.

Werder Bremen staat momenteel op de fatale zeventiende plek: nummer 16 Fortuna Düsseldorf staat in punten gelijk, maar is qua doelsaldo nipt in het voordeel (-28 om -29). Mocht men aan het kortste eind trekken, dan is het voor Klaassen – ondanks een nog twee jaar doorlopend contract – einde verhaal in Bremen, voorspelt Carsten Sander van het lokale medium Kreiszeitung. "Bij degradatie is hij weg. Werder moet in dat geval flink bezuinigen en kan hem als grootverdiener dan simpelweg niet meer betalen", laat hij weten aan de NOS.

De 27-jarige Hilversummer wees zijn ploeg zaterdag de weg met twee treffers tegen hekkensluiter SC Paderborn. Carsten is desondanks kritisch over zijn inbreng. "Ik heb die wedstrijd in het stadion gezien en Klaassen deed het natuurlijk geweldig. Alleen, over een heel seizoen gezien brengt hij te weinig. Hij is geen speler gebleken die het elftal bij de hand neemt als het even wat minder gaat", stelt hij. De journalist spiegelt hem aan Max Kruse, tussen 2016 en 2019 de grote roerganger in Bremen en inmiddels uitkomend voor Fenerbahçe. "Kruse was het brein van het team en sloeg waar nodig met zijn vuist op tafel."

Mocht Werder Bremen alsnog zestiende worden, dan wachten play-offs om promotie/degradatie tegen de nummer drie van de Tweede Bundesliga. 1. FC Heidenheim, VfB Stuttgart én streekrivaal Hamburger SV zijn nog in de races. "Laat daarin alsjeblieft Hamburger SV niet de tegenstander zijn", blikt Carsten vooruit op de eventueel saillante regioclash. "Te veel spanning en dramatiek, al zou het wel prima in het seizoen passen."