'NAC prijst aanvoerder aan en mikt op vraagprijs van 350 duizend euro'

'NAC prijst aanvoerder aan en mikt op vraagprijs van 350 duizend euro'

16-06-2020 09:14
21

Nacho Monsalve droeg afgelopen seizoen de aanvoerdersband bij NAC Breda, maar staat in de etalage. De 26-jarige Spanjaard is door zijn werkgever aangeboden op de transfermarkt en zou zijn carrière in de Tweede Bundesliga kunnen vervolgen.

Volgens BN DeStem is een niet nader genoemde club uit de één na hoogste Duitse profdivisie in Monsalve geïnteresseerd. De gegadigde is vooralsnog echter niet bereid om te voldoen aan de vraagprijs van 350 duizend euro die NAC hanteert. Naar verwachting is NAC bereid om water bij de wijn te doen, in ruil voor een hoger percentage van de transfersom bij een latere doorverkoop.

Monsalve doorliep de opleiding van Atlético Madrid, werd in 2019 Keuken Kampioen Divisie-kampioen met FC Twente en streek vervolgens neer in Breda. Mede door blessureleed kwam de centrale verdediger niet verder dan twaalf officiële optredens. Volgens BN DeStem verdient hij jaarlijks een ton en wil NAC daarom graag meewerken aan een vertrek.

Tijdens de laatste wedstrijd voor het uitbreken van de coronacrisis – de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Roda JC – vormde Monsalve een centraal duo met Jan Paul van Hecke, die ook op het punt staat om te verkassen. De twintigjarige Zeeuw is dicht bij een miljoenendeal met AS Monaco.