'Willem II doet zaken met Almere City, maar snijdt drastisch in keepersbestand'

'Willem II doet zaken met Almere City, maar snijdt drastisch in keepersbestand'

16-06-2020 09:31 Laatste update: 09:34
40

Michael Woud volgt collega-doelman Timon Wellenreuther naar de uitgang bij Willem II, meldt het Brabants Dagblad. De 21-jarige Nieuw-Zeelander – de afgelopen twee jaren stand-in van Wellenreuther – zal verhuurd worden aan Almere City.

Woud kwam in 2018 over van Sunderland en mocht sindsdien in vijf officiële wedstrijden onder de lat staan. Willem II overwoog in de winterstop al om hem elders ervaring op te laten doen en staat nu dus op het punt om Woud in Almere te stallen, bericht het BD.

Wedden

Meer odds

De tweevoudig international van Nieuw-Zeeland lijkt op een rol als eerste keeper af te koersen in Almere. De nummer 9 van de Keuken Kampioen Divisie zag eerste keus Joshua Smits onlangs naar het Noorse FK Bodø/Glimt verkassen. Verder heeft Roy Kortsmit een aflopend contract en kampen Timo Plattel en Agil Etemadi al lange tijd met blessures.

Willem II zal nu zelf de transfermarkt op moeten. Na het vertrek van Woud en Wellenreuther (Anderlecht) heeft het nog twee keepers over. De tussentijds gehaalde Griek Georgios Strezos loopt echter uit zijn contract en de negentienjarige Connor van den Berg moet zijn profdebuut nog maken.