'Veerman is te duur geworden voor Feyenoord, die kan alleen naar het buitenland'

'Veerman is te duur geworden voor Feyenoord, die kan alleen naar het buitenland'

16-06-2020 13:20
53

Het voortijdig stilleggen van het Eredivisie-seizoen heeft onvermijdelijk invloed op de transfermarkt, klinkt het in makelaarsland. Nu de spelers tussen maart en september geen competitieminuten maken, zijn ze automatisch minder aantrekkelijk voor buitenlandse clubs.

Fulco van Kooperen, belangenbehartiger van onder meer Steven Bergwijn, merkt dat de transfermarkt weer op gang begint te komen na de coronastop. "Maar als clubs moeten kiezen tussen drie spelers en twee zijn wekelijks zichtbaar en één is al een paar maanden buiten beeld én de clubs twijfelen nog, dan werkt dat niet in het voordeel van de jongens uit de Nederlandse competitie", vertelt hij aan De Telegraaf.

Als spelers niet zichtbaar zijn doordat ze geen wedstrijden spelen, liggen ze minder goed in de markt. In dit geval zijn het dus de spelers uit stilgelegde competities – zoals de Eredivisie – die met de gebakken peren zitten. "De jongens over wie ze (clubs uit grote competities, red.) nog twijfelden en die ze normaal gesproken tussen maart en juni zouden 'afscouten', neemt de interesse af. Spelers uit Portugal, Duitsland en Polen zijn wél zichtbaar."

Ook de binnenlandse transfermarkt zal later op gang komen dan normaal. Van Kooperen neemt sc Heerenveen-middenvelder Joey Veerman, een speler uit zijn stal, als voorbeeld. De Volendammer is op de radar van Feyenoord beland, maar de stadionclub is nog niet in staat geweest om door te drukken. "Spelers in de Eredivisie maken normaal gesproken een stap van een kleine club naar een subtopper. Maar de subtop heeft niets te besteden. Zelfs Feyenoord kan Joey Veerman van SC Heerenveen niet betalen", aldus de makelaar. "Door de gevolgen van de coronacrisis is hij te duur geworden voor Feyenoord. Zo'n jongen kan alleen nog naar het buitenland."