Supporters woest over zondagavondduels in Eredivisie: Grens overschreden

Supporters woest over zondagavondduels in Eredivisie: "Grens overschreden"

16-06-2020 14:07 Laatste update: 14:16
209

Het Supporterscollectief Nederland is woest over de plannen van de KNVB en de Eredivisie CV om standaard een competitiewedstrijd op zondag 20.00 uur te spelen. Zolang er geen fans welkom zijn bij wedstrijden, zal er ook nog een maandagavondwedstrijd gepland worden.

"Het is minachting van de supporters, die in de crisis massaal hun seizoenkaart verlengden", zegt voorzitter Matthijs Keuning over de 'zondagavondplannen' in een verklaring. "Wij zijn overspoeld met boze reacties van supporters. We zijn tot op heden ook niet betrokken bij deze plannen."

Vorig jaar verzette het supporterscollectief zich al tegen het plan om op zondagavond te voetballen. Destijds kamen de partijen tot een collectief waarbij er negen zondagavondwedstrijden ingepland mochten worden. "Maar toen hebben we ook al duidelijk gemaakt dat het voor de supporters vaak niet te doen is om op zondagavond naar het stadion te gaan", zegt Keuning tegen Voetbal International. "Ze moeten de volgende dag weer vroeg aan het werk en kinderen meenemen naar een zondagavondwedstrijd is al helemaal niet ideaal."

"Klaar mee"
"De grens tussen geld en het voor supporters aantrekkelijk maken om naar het stadion te komen wordt nu steeds verder opgerekt en met dit plan zelfs overschreden. Juist in deze tijd blijkt dat supporters ontzettend belangrijk zijn voor de club", aldus Keuning. "Maar je ziet dat tv steeds belangrijker wordt en dat de stadionganger zich maar moet schikken. Daar zijn wij wel een beetje klaar mee. Zonder supporters heeft een club geen bestaansrecht. Het is dus heel apart dat hier nu over gesproken wordt."

Het supporterscollectief wacht nog op een toelichting van de KNVB. "Maar het is duidelijk dat dit een plan is waar wij niets in zien. We zitten op het punt dat het echt te ver gaat en dat dit clubs supporters gaat kosten", aldus Koning.