Bosz: 'Weet niet wie dit programma gemaakt heeft, maar niet iemand van Leverkusen'

Bosz: 'Weet niet wie dit programma gemaakt heeft, maar niet iemand van Leverkusen'

16-06-2020 17:47
12

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz pakte de afgelopen vier wedstrijden slechts vier punten. De Nederlandse trainer denkt dat het drukke speelschema gelinkt kan worden aan de vormdip. 

"We zijn het enige team in de Bundesliga dat na de coronabreak vijf keer moet spelen met een pauze van twee dagen", zegt Bosz op de persconferentie in aanloop naar het duel met 1. FC Köln van woensdag.

"Ik weet niet wie dit programma gemaakt heeft, maar waarschijnlijk niet iemand van Leverkusen. Bayern drie keer, de andere teams maximaal twee keer, maar wij vijf keer. Maar het is wat het is. We moeten het gewoon goed doen."

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Leverkusen alles nog in eigen hand in de strijd om een Champions League-ticket, maar dan zal de ploeg van Bosz wel uit een ander vaatje moeten tappen. "Het hangt voornamelijk van ons af. We moeten beter spelen dan tegen Schalke. We moeten deze wedstrijd absoluut winnen om de vierde plaats in eigen hand te houden. Als we ons niveau halen, zal Köln niet van ons winnen, ook niet als ze goed spelen."