'Ik hoop op geweldige samenwerking met fantastische Neres bij Ajax'

'Ik hoop op geweldige samenwerking met fantastische Neres bij Ajax'

Gepubliceerd: dinsdag 16 juni 2020 om 18:10di 16-06-2020 om 18:10

Ajax betaalde 15,75 miljoen euro aan São Paulo voor de transfer van Antony, maar het transferbedrag kan middels diverse bonussen oplopen tot 21,75 miljoen. Zaakwaarnemer Junior Pedroso vertelt waaruit die variabelen zijn opgebouwd.

"Ajax betaalt de extra's als Antony honderd wedstrijden speelt, als hij topscorer wordt van de Eredivisie en als Ajax de Champions League of Europa League wint", zegt Pedroso in gesprek met ELF Voetbal. São Paulo profiteert bovendien in de toekomst mee als Antony door Ajax wordt verkocht. "Daarnaast hebben we een doorverkooppercentage van twintig procent afgesproken."

De twintigjarige aanvaller zelf wil zo goed mogelijk binnenkomen bij Ajax. Zo volgt hij elke week Engelse les. "Zodat ik met mijn ploeggenoten kan communiceren en ik ook in de dagelijkse omgang kan functioneren." De Braziliaanse jeugdinternational heeft regelmatig contact met toekomstig ploeggenoot David Neres. "David is een fantastische kerel, die het heel goed doet bij Ajax en zich heel snel heeft aangepast aan een nieuwe omgeving."

De Brazilianen lijken elkaars concurrenten te worden in de Johan Cruijff Arena, maar Antony ziet het anders. "Ik zie hem als voorbeeld en hoop op een geweldige samenwerking als ik in Amsterdam arriveer. Ik hoop dat jullie van me gaan genieten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws