Diemers hakt knoop door: 'Dat Advocaat hem wil hebben, groot compliment'

Diemers hakt knoop door: 'Dat Advocaat hem wil hebben, groot compliment'

16-06-2020 18:19 Laatste update: 18:22
174

Mark Diemers heeft de knoop doorgehakt: hij zet zijn loopbaan voort bij Feyenoord. Dat bevestigt zaakwaarnemer Tim Vrouwe van de 26-jarige middenvelder, die een contract voor drie jaar tekent zodra hij de medische keuring heeft ondergaan.

"Mark heeft er lang en goed over nagedacht, waarna de keuze op Feyenoord viel", zegt Vrouwe tegen Voetbal International. "Het is een geweldige uitdaging voor hem om bij een grote club als Feyenoord te slagen. Het feit dat Dick Advocaat hem zo graag wilt hebben, is een groot compliment voor Mark. Hij heeft er hard voor moeten werken en met zijn goede spel in de voorbije jaren de interesse zelf afgedwongen."

Wedden

Meer odds

Volgens de belangenbehartiger was ook FC Groningen 'een goede optie', maar de Trots van het Noorden vist dus achter het net. "We hebben weken geprobeerd om tot een akkoord te komen met alle partijen maar op het moment dat Feyenoord belde was deze er nog niet. Afgelopen week hebben we daarom om tafel gezeten met beiden clubs. Dit waren goede gesprekken."

"Natuurlijk begrijpen we de teleurstelling bij FC Groningen maar het was fijn om van ze te horen dat ze uiteindelijk ook begrip voor de situatie hebben en ze waarderen het feit dat Mark het open gecommuniceerd heeft", aldus Vrouwe. Volgens VI toonde ook Sassuolo interesse voor Diemers.

Diemers is de eerste zomeraanwinst van Feyenoord. Trainer Dick Advocaat drong aan op een extra middenvelder, nadat hij de afgelopen periode Yassin Ayoub, Liam Kelly, Renato Tapia en Oguzhan Özyakup zag vertrekken. Met Leroy Fer onderhandelt Feyenoord bovendien nog over een nieuw contract, terwijl er de nodige interesse is voor Orkun Kökcü.