Heracles: 'Het is hollen en stilstaan, vraag en aanbod lagen te ver uit elkaar'

Heracles: 'Het is hollen en stilstaan, vraag en aanbod lagen te ver uit elkaar'

16-06-2020 18:55
47

Voor clubs in de Eredivisie kan het door de overheidssteun en de NOW-regeling wellicht lucratiever zijn om een speler niet in plaats van wel te verkopen. Bij Heracles Almelo kan zo'n situatie ontstaan rond Cyriel Dessers, maar zo wil technisch directeur Tim Gilissen niet denken.

Clubs die weinig kapitaal op het veld hebben staan en weinig transferinkomsten hebben, kunnen rekenen op het volle pond uit de noodfondsen. 'Pak je deze zomer een miljoen euro voor een talentvolle middenvelder of kies je voor anderhalf miljoen euro NOW-geld? In dat laatste geval heb je tenminste nog de speler op het veld staan', schetst Voetbal International de situatie.

Heracles wil een transfer van Dessers op die manier niet dwarsbomen. "We zijn samen met Cyriel een bepaald proces ingegaan. Hij wilde een volgende stap maken en misschien komt hij deze zomer wel. Als het plaatje klopt wil en kan je niet op andere gronden een transfer tegenhouden", zegt Gilissen tegen het weekblad.

KRC Genk zit nadrukkelijk achter de Eredivisie-topscorer aan. Volgens Het Laatste Nieuws is het 'de week van de waarheid'. Gilissen wil enkel kwijt dat een transfer van de Belgische spits nog niet van de baan is. "Het is op dit moment een beetje hollen en stilstaan. Vraag en aanbod lagen te ver uit elkaar. In de tussentijd is er wel geïnformeerd. We moeten kijken wat er verder nog van komt."

Heracles zet naar verluidt in op een transfersom van vijf miljoen. Genk wil vooralsnog niet verder gaan dan drie tot vier miljoen.