Weghorst komt niet in het stuk voor: Wolfsburg hard onderuit tegen Gladbach

16-06-2020 20:20
17

Wout Weghorst en VfL Wolfsburg hebben dinsdag een zware nederlaag geleden op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. Die Fohlen waren met liefst 3-0 te sterk en nemen daardoor de vierde plaats over van Bayer Leverkusen in de Bundesliga.

Weghorst nam zaterdag tegen SC Freiburg (2-2) beide treffers van Wolfsburg voor zijn rekening, maar in het Borussia-Park waren de schijnwerpers op Jonas Hofmann gericht. De middenvelder opende na elf minuten de score na een snelle counter en een goede actie van Breel Embolo. De bezoekers deden niet onder voor Gladbach, maar de thuisploeg was een stuk efficiënter. Nadat Felix Klaus op aangeven van Weghorst net naast schoot, verdubbelde Hofmann aan de andere kant de score. Ditmaan legde Matthias Ginter klaar voor hem: 2-0.

In de tweede helft wist Wolfsburg nauwelijks gevaarlijk te worden. Ook Weghorst werd niet in stelling gebracht. Daarmee kwam de voorsprong geen moment in gevaar. De beslissing viel na 65 minuten. Ibrahima Traoré behield het overzicht, zette voor en Lars Stindl rondde eenvoudig af. Gladbach neemt in ieder geval voor één dag de vierde plaats over van Leverkusen, dat twee punten minder heeft. De ploeg van coach Peter Bosz speelt woensdag tegen FC Köln.