Bergwijn: Dan was ik net als Memphis en Dumfries ook naar demonstraties gegaan

Bergwijn: "Dan was ik net als Memphis en Dumfries ook naar demonstraties gegaan"

17-06-2020 08:25
141

Steven Bergwijn is blij dat het racismeprobleem wereldwijd aan de kaak wordt gesteld. Volgens de aanvaller van Tottenham Hotspur is ook in Nederland racisme dagelijks voelbaar en zichtbaar.

"Mensen zijn het zat en staan massaal op. Het is ook goed dat de topmerken en de topsporters zich allemaal laten horen", vindt Bergwijn, die bij de hervatting van de Premier League met 'Black Lives Matters' op zijn shirt zal spelen, in gesprek met Voetbal International. "Ik was in Engeland, maar als ik in Nederland was geweest, was ik net als Memphis en Denzel Dumfries ook naar demonstraties gegaan. Dat is belangrijk."

Wedden

Meer odds

Bergwijn heeft goede hoop dat er dingen zullen veranderen, al denkt hij dat dit 'nog best lang kan duren'. "Het is gewoon een kwestie van tijd voordat gelijke kansen er voor iedereen zijn en we steeds meer donkere mensen in het bedrijfsleven en in de sport in bestuurlijke functies zullen zien", zegt Bergwijn. "Dat kan toch niet anders? Daarin is echt nog een wereld te winnen. Dat er in Nederland bijvoorbeeld niet veel donkere mensen bij de bonden en bij de clubs zitten, zegt in dat opzicht genoeg. Dit is al heel lang aan de gang en dat roepen we ook al heel lang. Dat zie ik onder invloed van wat er nu gebeurt wél veranderen."