Kökcü: 'Dat ze niet zeggen: wat weet hij nou met z'n kleine Feyenoord-contract?'

Kökcü: 'Dat ze niet zeggen: wat weet hij nou met z'n kleine Feyenoord-contract?'

17-06-2020 09:28
152

Het besluit van Orkun Kökcü om twee aanbiedingen van Feyenoord af te wijzen, heeft niet en tegelijkertijd álles te maken met geld. Dat vertelt de openhartige middenvelder (19) in een uitgebreid interview met Voetbal International.

Kökcü maakte eerder deze week duidelijk dat de twee aanbiedingen van Feyenoord hem niet aanspraken. Hij staat in de belangstelling van Arsenal, Sevilla, Chelsea, Valencia, Napoli, AS Roma, Atalanta Bergamo en Wolverhampton Wanderers. "Ik weet dat er interesse is, in die zin dat een aantal clubs me volgt. Liegen heeft geen zin, het streelt me natuurlijk wel. Het is een teken dat ze je een goede voetballer vinden", reageert hij tegenover VI.

Wedden

Meer odds

Als hem wordt gevraagd waarom de twee aanbiedingen van Feyenoord van tafel zijn geveegd, zoekt Kökcü naar de juiste woorden. "Nu moet ik proberen me zo goed mogelijk uit te drukken. Het gaat mij niet om geld en tegelijkertijd is dat wél waar het om gaat...", zegt hij.

"Kijk, ik weet dat ik in de toekomst misschien ergens heel goed kan gaan verdienen. Ik woon lekker bij mijn ouders, dus ik heb nu in feite helemaal niet veel nodig. Het aparte is alleen dat waardering wordt uitgedrukt in geld", stelt Kökcü. "In een kleedkamer is niet veel geheim, we weten ongeveer allemaal wel van elkaar wat we verdienen, dus als ik dan twee keer zo'n bod krijg... Dan denk ik: Ik ben basisspeler, de club heeft vertrouwen in me, maar laat dat dan ook zien."

"Het heeft te maken met je status in een ploeg, dat je ook wat kunt zeggen, dat mensen niet denken als ik iets aangeef: Wat weet hij nou met zijn kleine contract? Sommigen zullen zo denken, al zeg ik nu ook gewoon wat ik ervan vind, hoor. En dat wordt in de kleedkamer geaccepteerd. Dus de jongens nemen me serieus, waarderen me, maar die status staat niet in verhouding met wat ik kreeg aangeboden", besluit de middenvelder.