Diemers verwijdert social media na 'Ajax-uitspraak': 'Verrader en nog erger'

Diemers verwijdert social media na 'Ajax-uitspraak': 'Verrader en nog erger'

17-06-2020 10:44 Laatste update: 11:02
288

Mark Diemers voelde zich vorige week genoodzaakt Twitter en Facebook van zijn telefoon te verwijderen. Dat meldt Voetbal International. Het heeft alles te maken met de commotie die ontstond, nadat een interview met de toekomstige speler van Feyenoord werd opgerakeld.

in het online programma De Buitenspelers van VTBL kreeg Diemers een jaar geleden de vraag wat de mooiste club van Nederland is. "Ajax", antwoordde de middenvelder. Een aantal Feyenoord-supporters was daar niet blij mee, schrijft Voetbal International in een reconstructie.

Diemers kreeg volgens VI een 'kettingreactie aan private en direct messages op social media' over zich heen. 'Het sentiment is niet heel negatief, tot een filmpje opduikt waarin Diemers Ajax zijn favoriete club noemt. Dat deed hij op het moment dat de Amsterdammers zo goed presteerden, maar slim is het niet', klinkt het.

'Voor het eerst beseft hij wat een transfer naar een topclub met zich meebrengt. Alles uit het verleden kan tegen hem worden gebruikt, online wordt hij een verrader en nog erger genoemd. Dan maar Twitter en Facebook verwijderen, denkt Diemers. Het is even niet anders.'

Diemers (26) wordt op korte termijn gepresenteerd door Feyenoord. De Rotterdammers keuren hem woensdag en betalen ongeveer één miljoen euro aan Fortuna Sittard. FC Groningen, dat al weken een akkoord had met Diemers, blijft met lege handen achter.