Opvallende breuk met Oranje: Het EK is pas leuk als je zelf goed in je vel zit

Opvallende breuk met Oranje: "Het EK is pas leuk als je zelf goed in je vel zit"

17-06-2020 11:14
28

Kees van Wonderen staat komend seizoen voor het eerst op eigen benen. De oud-international verliet de technische staf van het Nederlands elftal voor eerstedivisionist Go Ahead Eagles. Voor hemzelf was het een logische stap.

"Je wilt ruimte hebben om je ding te kunnen doen. Het plaatje klopte hier voor mij", verklaart Van Wonderen voor de camera van de NOS. Hij was niet tevreden met zijn rol bij Oranje en besloot, ondanks het naderende EK, te vertrekken. "Ik hoef niet per se de hoofdcoach te zijn, maar wil wel invloed hebben op de weg die we ingaan."

"Het EK is pas leuk als je zelf goed in je vel zit. Als dat niet zo is, moet je proberen dat te veranderen", stelt Van Wonderen. "Of ik neem een andere weg."

Die andere weg vond Van Wonderen in Deventer. Hij staat komend seizoen aan het roer bij Go Ahead Eagles, waar zijn oude Feyenoord-maatje Paul Bosvelt technisch manager is. "Het was zeker niet logisch", zegt Bosvelt over de move van Van Wonderen. "Maar soms komt alles uiteindelijk weer bij elkaar."