'Soap in Engeland: Amerikaan biedt 395 miljoen euro en wil Newcastle kapen'

'Soap in Engeland: Amerikaan biedt 395 miljoen euro en wil Newcastle kapen'

17-06-2020 11:30
58

Opmerkelijk nieuws uit Engeland: Newcastle United valt mogelijk toch niet in Saudische handen. Een Amerikaanse zakenman heeft een miljoenenbod uitgebracht op de Premier League, meldt onder meer Sky Sports en The Daily Mail.

Henry Mauriss, CEO van de Amerikaanse tv-aanbieder Clear TV, is bereid 390 miljoen euro te betalen voor een meerderheidsaandeel in Newcastle. De concrete belangstelling wordt als 'zeer serieus' beschouwd. Mauriss wil de deal vóór de start van het seizoen 2020/2021 afronden.

De Amerikaanse investeerder maakt volgens Sky Sports en The Daily Mail alleen kans als de overname door het consortium uit Saudi-Arabië wordt afgekeurd. Op dit moment buigen Engelse officials zich nog steeds over de zaak.

Newcastle-eigenaar Mike Ashley bereikte eerder een akkoord met de Saudi's over een overnamesom van 335 miljoen euro. Volgens de Engelse pers is het onduidelijk waarom Mauriss opeens bereid is om 65 miljoen euro meer te betalen.

Zodra Newcastle United groen licht krijgt voor een overname - door de Saudi's of Amerikanen - krijgt de club een enorm transferbudget tot zijn beschikking. Namen als Ciro Immobile Kai Havertz, Philippe Coutinho, Donny van de Beek en Thiago Silva doen al de ronde.