LIVE: UEFA komt met 'key decisions' over EK en Europese competities (gesloten)

LIVE: UEFA komt met 'key decisions' over EK en Europese competities (gesloten)

17-06-2020 12:30 Laatste update: 15:29
59

Het is een belangrijke dag op het hoofdkantoor van de UEFA: de voetbalbond vergadert over hoe de Europese competities deze zomer uitgespeeld gaan worden. Om 15.30 uur geeft voorzitter Aleksander Ceferin een persconferentie, die live te volgen is bij VoetbalPrimeur.

Er is al het een en ander uitgelekt over hoe de Champions League en Europa League afgerond zouden kunnen gaan worden. Zo lijkt de UEFA te kiezen voor een toernooivorm in Lissabon van 12 tot en met 23 augustus, waarin de kwartfinales, de halve finales en de finale over één wedstrijd beslist moeten worden.

RB Leipzig, Atalanta Bergamo, Atlético Madrid en Paris Saint-Germain zijn al zeker van de kwartfinale. Juventus-Olympique Lyon, Manchester City-Real Madrid, Bayern München-Chelsea en FC Barcelona-Napoli worden nog gespeeld. Dit gebeurt waarschijnlijk gewoon bij de thuisclubs zelf.

De Europa League lijkt uit te wijken naar Duitsland, waar tussen 10 en 21 augustus waarschijnlijk eenzelfde toernooivorm zal plaatsvinden.

De UEFA gaat woensdag ook updates geven over het EK 2020, dat in 2021 gaat plaatsvinden. Mogelijk dat bekend wordt welke speelsteden zich weer beschikbaar stellen. Amsterdam zal in ieder geval mede-organisator zijn.